середа , 03.07.2024

У Калуші водій “Форда” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

конфіскація авто

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 2 січня 2024 року. На автодорозі Креховичі – Рожнятів працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Фокус”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Форда” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні порушень ч. 5 ст. 126 КУпАП і ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Читайте також –
У Бурштині водій “Ауді” попався п’яним за кермом і отримав 34000 грн штрафу