середа , 26.06.2024

2,5 проміле: у Коломиї п’яний водій “Мітсубісі” в’їхав у газову трубу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

draher

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 15 січня 2024 року у місті Коломиї. Ввечері, близько 23:40, на вулиці Мазепи водій автомобіля “Mitsubishi Lancer” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та виїхав на тротуар, де в подальшому допустив зіткнення з газовою трубою.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками. Також було пошкоджено і трубу.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,56 проміле алкоголю, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Мітсубісі” не з’явився, але направив на адресу суду клопотання про визнання своєї провини та розгляд справи без його участі.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mitsubishi Lancer” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Буде незабутньо! Лєра Мандзюк у суботу вразить франківців стендап-концертом і новими жартами