понеділок , 20.05.2024

У Коломиї водій “Рено Дастер” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто алко

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 жовтня 2023 року у Коломийському районі на 140-му кілометрі автодороги Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці.

Ввечері, близько 20:15, водій легкового автомобіля “Рено Дастер” при виїзді з другорядної дороги та виконанні повороту ліворуч не впевнився у безпечності свого маневру та допустив зіткнення з вантажівкою “МАН”, яка рухалася головною дорогою.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння спочатку проводився на місці автопригоди – драгер показав 1,34 проміле алкоголю, що майже в 7 разів вище допустимої норми.

Водій “Рено” з отриманим результатом не погодився і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Втім, висновок лікаря-нарколога теж виявився позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні адвокат водія просив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення – стверджував, що складений протокол містить численні недоліки.

Втім, дослідивши матеріали суд прийшов до висновку, що провина водія позашляховика доведена в повному обсязі.

Відтак, у підсумку Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Дастер” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Хильнув — і за кермо. На українських дорогах зросла кількість п’яних водіїв