неділя , 05.05.2024

У Калуші водій “Жигулів” за їзду у стані сп’яніння отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

авто кермо

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 17 жовтня 2023 року у місті Калуші. Ввечері, близько 23:15, на вулиці Лесі Українки працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: поведінка, що не відповідає обстановці, бліде обличчя, зіниці очей не реагують на світло.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому тепер на нього склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судове засідання керманич “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також –
У Яремчі під час пожежі лікарні евакуювали 27 людей