субота , 27.04.2024

У Марківцях п’яний водій “Опеля” попався поліції і отримав 51000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 червня 2023 року у селі Марківці Тисменицької громади. Вранці, близько 07:50, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Опель”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: порушення мови, координації рухів, зіниці очей не реагують на світло, тремтіння рук.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання водій “Опеля” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Опель” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років без конфіскації транспортного засобу.

Читайте також –
Популярний онлайн слот Silent Samurai