неділя , 28.04.2024

У Франківську водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій наркоман

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 вересня 2023 року у селі Вовчинець Івано-Франківської міської громади. Близько 16:30 на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння, а саме: зіниці очей, що не реагують на світло та поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився у присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину у повному обсязі, пояснив, що справді керував автомобілем і відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, оскільки вживав наркотичні засоби.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Камери відеоспостереження: які обрати і де купити?