неділя , 28.04.2024

Камери відеоспостереження: які обрати і де купити?

Ефективно захистити будинок і майно від крадіжок та відвідування сторонніми особами дозволяють камери відеоспостереження та системи моніторингу.

камери відеоспостереження Фортер

 

Їх також можна використовувати для захисту майна всередині будівлі. Пропозиція компанії “Фортер” включає повні системи моніторингу, тобто внутрішні та зовнішні IP-камери.

Камери спостереження за будинком і майном – на що звернути увагу?

Купуючи систему моніторингу для захисту свого будинку або майна, варто звернути увагу на основні параметри внутрішніх і зовнішніх камер. Вони повинні бути адаптовані до умов навколишнього середовища, наприклад, рівня освітлення та вологості, призначеної для захисту зони та необхідної якості зображення. Одні камери спостереження надають це лише в загальних рисах, інші покажуть більш детально.

Рівень водонепроникності та пилонепроникності

Якщо камера буде монтуватися на вулиці, варто вибрати високе значення класу IP. Наприклад, IP68 означає повну стійкість до пилу, пилу і повного занурення у воду.Перша цифра IP вказує на рівень захисту від твердих предметів, наприклад, захист від випадкового дотику або втручання в інструменти.

Якщо камера буде піддаватися впливу пилу та пилу, перше з цих чисел має досягати рівня 5 або 6, що є найвищим захистом цього типу. Друга цифра в маркуванні IP – водонепроникність, визначена за 9-бальною шкалою. Захист від дощу, що падає під різними кутами, забезпечує рівень 4. Вищі позначки вказують на камери, які будуть стійкі до різних видів занурення або води під тиском.

Роздільна здатність камери та можливості обробки зображень

Цей параметр визначає якість і деталізацію зображення. Для захисту квартири чи будинку та майна достатньо дозволу 1280×960 і 1920×1080, а для Wi-Fi камер 1,3 Mpx або 2 Mpx. У пропозиції представлені камери з якістю HD і Full HD.

Кут огляду

Його слід узгоджувати з розміром території, охопленої моніторингом. Має значення розмір матриці і фокусна відстань. Щоб зробити область спостереження якомога більшою, вибирайте найменшу фокусну відстань з найбільшою матрицею. Також варто звернути увагу на функцію збільшення та зменшення об’єктів під час обробки.

Робота через додаток

Камерами відеоспостереження можна керувати в додатку на смартфоні, який дозволяє дистанційно керувати та контролювати зображення з будь-якої точки світу – корисна функція під час подорожей.Пропозиція https://www.forter.com.ua/ також включає такі пристрої, як:бездротові камери;аналогові камери;дротові камери;мережеві камери, тобто IP-камери.Найпопулярнішим рішенням для домашнього використання є сучасні IP-камери з невеликими габаритами, але високою якістю зображення.

IP-камери для моніторингу дому та майна – як це працює?

IP-камери – це камери для моніторингу через Інтернет. Це повноцінні пристрої, які замінюють диктофон і комп’ютер, тому для їх ефективної роботи не потрібні додаткові аксесуари. Вони підключені до Інтернету, але працюють незалежно. Записане ними зображення передається в прямому ефірі через мережу IP (Internet Protocol). Це означає, що ви можете переглядати, наприклад, свій будинок або майно з будь-якого місця.

Моделі IP-камер відеоспостереження – це модернізована лінійка пристроїв, які були оснащені додатковими функціями, що дозволяють ще краще захистити ваш будинок і майно.Камери цього типу мають ряд налаштувань, наприклад, визначення зони, за межами якої датчики будуть сповіщати власника. Вони також використовуються як промислові камери, оскільки можуть розпізнавати номерні знаки та рахувати людей, і часто мають вбудовану теплову карту.

Внутрішні IP-камери спостереження можна встановлювати в будинках і квартирах або використовувати для захисту приміщень, де зберігаються цінні предмети, наприклад, електроніка, ювелірні вироби або де встановлено сейф. Користуються популярністю непомітні і маленькі моделі, які можна сховати від злодіїв або сторонніх. Корисною може бути функція розпізнавання обличчя, позначення охоронюваної зони та сигналізація про крадіжку певного предмета.

Зовнішні IP-камери для моніторингу найчастіше встановлюють біля в’їзних воріт, дверей будинку або балконних вікон. Вони використовуються для захисту майна і будинку, тому повинні діяти на досить великій території. Тому варто звернути увагу на кут огляду та площу, яку охоплює моніторинг. Зображення має бути чітким і деталізованим, тому роздільна здатність також важлива. Панорамні IP-камери також добре підходять для захисту майна, оскільки вони розширюють зону моніторингу.

Додатковою перевагою зовнішніх камер для спостереження за будинком або власністю є ефективний захист від злодіїв. Варто встановити пристрій на видному місці. Цілком ймовірно, що сторонні перехожі не зважаться переступити поріг помешкання, якщо знають, що кожен рух фіксується.