четвер , 02.05.2024

У Франківську п’яний водій “Фіату” в’їхав у бетонний блок і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 9 вересня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:50, на вулиці Чорновола водій автомобіля “Fiat QUBO” не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив наїзд на бетонний блок.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій залишив місце автопригоди, і, як виявилося згодом, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич “Фіату” відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Фіату” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Fiat QUBO” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Співачка з Івано-Франківська GEREGA презентує відеороботу на свій новий трек “Знову”