субота , 27.04.2024

У Яремчі водійка ВАЗу за п’яну їзду отримала 17000 грн штрафу

Яремчанський міський суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 3 вересня 2023 року у місті Яремче. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Івасюка працівники поліції зупинили водійку автомобіля “ВАЗ 21099”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у кермувальниці явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

Результат виявився позитивний – драгер показав 2,03 проміле, що в десять разів вище допустимої норми.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання водійка ВАЗу двічі не з’явилася, причини неявки не повідомила, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали, Яремчанський міський суд постановив водійку автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винною у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
СБУ затримала депутата Калуської районної ради, який налагодив схему ухилення від мобілізації