понеділок , 29.04.2024

У Тисмениці водій “Мерседесу” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

авто суд

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 липня 2023 року у місті Тисмениця. На вулиці Об’їзній працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mercedes Benz”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: порушення мови, координації рухів, зіниці очей не реагують на світло.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку склали на нього адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів). Також на нього склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Mercedes Benz” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Читайте також –
Кодування від алкоголізму: як це працює і скільки коштує?