субота , 04.05.2024

У Франківську п’яна водійка “Мітсубісі” в’їхала в дерево і отримала 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

жінка за кермомЯк зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 6 травня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Микитинецькій водійка автомобіля “Mitsubishi Outlander” не впоралася з керуванням, виїхала за межі проїжджої частини та допустила зіткнення з деревом.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Кермувальниця перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,01 проміле, що в 5 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водійка “Мітсубісі” двічі не з’явилася, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водійку автомобіля “Mitsubishi Outlander” визнати винною у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Cambridge Club – сучасна українська школа англійської мови