неділя , 28.04.2024

В Отинії водій “Фіату” попався нетверезим за кермом і отримав 40800 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Але це було не єдине його порушення.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, вночі, 13 липня 2023 року, у селищі Отинія Коломийського району працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фіат Добло”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

Результат виявився позитивний – драгер показав 1,98 проміле, що майже в 10 разів вище допустимої норми.

На водія “Фіату” склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів). Втім це було не єдине його порушення. На чоловіка також склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Фіату” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фіат Добло” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільше серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також –
Відцентровий насос: як працює і де використовується?