четвер , 09.05.2024

Відцентровий насос: як працює і де використовується?

Класичний відцентровий насос використовує відцентрове робоче колесо і одинарну або просторову кривизну лопатей.

відцентровий насос

Пристрої такого типу зазвичай використовуються в промисловості, тобто всюди, де необхідно перекачувати різні рідини. Також це практичне та надійне рішення для перекачування чистої та злегка забрудненої води.

Принцип дії центробіжного насоса

Ротор пристрою обертається з дуже високою швидкістю, яка зазвичай становить від 1500 до 3000 обертів на хвилину.

Рідина, що перекачується, тече по центру на ротор, з якого вона викидається назовні завдяки відцентровій силі. Насоси цього типу передають рідину зсередини назовні робочого колеса, між його лопатями.

Класичний відцентровий насос відноситься до групи роторних пристроїв і найчастіше виготовляється з таких матеріалів, як високоякісна пластмаса, конструкційна сталь, нержавіюча сталь і чавун.

Який відцентровий насос обрати?

Немає сумніву, що на ринку представлено багато типів відцентрових насосів. Тому кожен знайде пристрій, який буде відповідати його індивідуальним потребам.Відцентрові насоси в залежності від свого призначення можуть істотно відрізнятися.

Багатоступеневі пристрої мають висоту підйому до декількох кілометрів і використовуються, в тому числі, для:
1. спорожнення різних видів ємностей, домашніх септиків, септиків;
2. насосні та очисні споруди;
3. аварійне осушення затоплених підвалів, котлованів і колодязів;
4. установки протипожежного захисту;
5. кондиціювання повітря, водопостачання та центрального опалення;
5. перевантаження сирої нафти, а також у хімічній, фармацевтичній, харчовій та паперовій промисловості;
6. в установках для нагрівання мазуту та зрідженого нафтового газу, а також у комерційних та побутових очисних спорудах, а також у фермах та односімейних будинках.

Робочі колеса в обладнанні для перекачування агресивних рідин, шламів і шламів зазвичай виготовляють із пластику, а саме з гуми. Інші насоси, особливо невеликі, можуть бути виготовлені повністю з пластику.

Переваги відцентрових насосів

Відцентрові насоси мають багато переваг, серед яких дуже високий ККД. Незважаючи на невеликі розміри, вони забезпечують дуже ефективну роботу, надійні та функціональні. Відцентрові насоси недорогі економічні в експлуатації.

Вони також мають ряд інших переваг, таких як:
1. простий дизайн;
2. висока ефективність;
3. можливість адаптації під конкретне призначення завдяки додатковим опціям;
4. невелика кількість конструктивних елементів;
5. великий вибір типів ущільнень;
6. легка і швидка робота.

Для швидкого відкачування води в основному використовуються відцентрові насоси. Серед них найбільшою популярністю користуються самовсмоктуючі відцентрові насоси. Пристрої такого типу відмінно працюють на очисних спорудах і в сільськогосподарських фермах. Залежно від моделі вони також можуть використовуватися для перекачування забрудненої води.

Пам’ятайте, що тільки висококласний прилад, розроблений і повністю виготовлений перевіреними виробниками, гарантує безвідмовну роботу протягом багатьох років.