четвер , 02.05.2024

У трусиках чи без? Як краще спати?

Хтось любить спати в піжамі, хтось в нічній сорочці або голяка. У тих, хто вирішив одягнути щось на ніч, виникає дилема: залишити трусики чи ні?

Чи є якісь причини здоров’я, чому вам слід знімати або залишати трусики перед сном? Чи впливає носіння білизни вночі на чоловічу фертильність?

Спати без трусів: кому це корисно?

Спати у нижній білизні чи ні – це особистий вибір кожного. Однак, якщо ми вирішуємо носити трусики під час сну, є певний тип, який ми повинні шукати. На ніч рекомендується вибирати вільну бавовняну білизну, тому що вона пропускає повітря.

Жінкам, які більш сприйнятливі до вагінальних дріжджових інфекцій, свербіння та подразнення, можливо, краще спати без трусиків. Лікарі рекомендують спати вночі без нижньої білизни, оскільки бактерії можуть розвиватися та розмножуватися в темних, вологих та теплих місцях. Коли інтимні частини тіла жінки цілий день покриті тісним одягом і непроникними матеріалами, включаючи спітнілий спортивний одяг або прокладки, це може спричинити подразнення піхви та накопичення вологи в цій області, що є ідеальним середовищем для розмноження бактерій та інфекцій.

Забезпечення вільного доступу повітря до інтимних зон особливо корисно для жінок, схильних до вагінальних інфекцій. Оголення цих частин тіла може бути частиною загальної гігієни, яка принесе їм полегшення. Для решти часу доби бавовняна білизна є найкращим вибором для жінок із такими проблемами, оскільки бавовна є натуральною та абсорбуючою речовиною. Крім того, якщо у жінки місячні, трусики забезпечують додатковий захист під час сну.

Гінекологи радять не носити тісного одягу, а вибирати приємну до шкіри білизну з натуральних тканин, наприклад, бавовни чи шовку. Дихаючий матеріал забезпечить сухість інтимних зон, а також запобіжить перегріву та потовиділенню.

А як щодо чоловіків?

Чоловікам сон без нижньої білизни не приносить ні користі, ні шкоди для здоров’я. Також немає суттєвої різниці між тим, носити чи не носити боксери для чоловіків, які намагаються зачати дитину.

Раніше була поширена думка, що носіння тісної нижньої білизни може підвищити температуру яєчок чоловіків і, отже, бути пов’язаним із погіршенням якості сперми порівняно з чоловіками, які носили більш вільну білизну. Але нещодавні дослідження, які провели американські вчені, показали, що вибір чоловічої білизни не впливає на чоловічу фертильність.