понеділок , 29.04.2024

У Печеніжині п’яний водій “Жигулів” попався поліції і отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 травня 2023 року у смт. Печеніжин. Близько другої години ночі на вулиці Григорія Сковороди працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 1,44 проміле, що в 7 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Тому в цьому випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судові засідання керманич “Жигулів” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Зростання надбавок, індексація та нові вимоги щодо стажу: які зміни чекають пенсіонерів у 2024 році