неділя , 05.05.2024

У Надвірнянському районі п’яний тракторист скоїв ДТП і отримав 15 діб арешту

Надвірнянський районний суд призначив покарання для тракториста, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

суд

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 липня 2023 року у селі Пнів Надвірнянського району. Ввечері, близько 19:00, водій трактора “ISEKI TM 17” під час об’їзду автомобіля “ВАЗ 21063” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із легковиком.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Будучи причетним до автопригоди, тракторист залишив місце події і, як згодом виявилося, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.  Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій трактора визнав свою провину у вчиненні зазначених порушень.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія трактора “ISEKI TM 17” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124, ст. 122-4 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту.

Читайте також –
Вітаміни для суглобів та м’язів: які потрібно та де придбати?