четвер , 09.05.2024

Вітаміни для суглобів та м’язів: які потрібно та де придбати?

Для належного функціонування м’язів і суглобів потрібні відповідні поживні речовини. Тому для підтримки організму іноді потрібно для профілактики вживати вітаміни для суглобів та біологічно активні добавки.

вітаміни

Причини болю у м’язах та суглобах

Міалгія, тобто біль у м’язах, може з’явитися після інтенсивного тренування або іншої, ніж звичайна, активності, в якій задіяні групи м’язів, які менше використовуються. Причиною болю в м’язах також може бути дефіцит мінералів і вітамінів.

Вітаміни – це група органічних хімічних сполук, необхідних для нормального функціонування організму людини. За їх участю відбуваються обмінні та біохімічні процеси, такі як отримання енергії з їжі, обмін білків, жирів і вуглеводів, синтез гормонів і ферментів, згортання крові та багато інших.

Організм людини не може самостійно синтезувати вітаміни. Як екзогенні сполуки вони повинні надходити в організм ззовні, а їх джерелом є їжа. Неправильне харчування з низьким вмістом поживних речовин – мінералів і вітамінів призводить до їх дефіциту і, як наслідок, до порушення функціонування організму.

Відсутність регулярних фізичних навантажень також сприяє розвитку захворювань опорно-рухового апарату, а отже, і болю в м’язах.

Які вітаміни потрібно від болю в м’язах?

Вітаміни групи B, D, E, K і C мають вирішальне значення для здоров’я та стану м’язів. Дефіцит вітаміну B1 призводить до м’язової слабкості, м’язової дистрофії, запалення та дегенерації суглобів. Недостатня кількість вітамінів B3 і B7 в організмі може бути причиною м’язової слабкості та болю.

Вітамін D посилює засвоєння кальцію і фосфору – елементів, що визначають правильний ріст і мінералізацію кісток і зубів, а його дефіцит не тільки послаблює кістки, але також м’язи і суглоби.

Вітаміни Е і С є потужними антиоксидантами. Вони запобігають і борються з вільними радикалами – причиною старіння клітин і хворобами, які вони можуть викликати. Нестача вітаміну Е може порушити метаболізм м’язів і привести до м’язової дистрофії.

Дефіцит вітаміну С, який відповідає за вироблення колагену, викликає біль не тільки в суглобах, але і в м’язах. Вітамін К необхідний для правильного метаболізму кісткової системи.

Де придбати товари для здоров’я?

Оскільки причин болю в м’язах може бути багато, від банальних, викликаних перевантаженням, через нестачу вітамінів, до серйозних захворювань, не варто ігнорувати їх і намагатися боротися з ними самостійно. Перш за все, варто почати з перевірки свого здоров’я, визначення причин нездужань і способів боротьби з ними.

Незважаючи на те, що сьогодні можна легко придбати БАДи, в тому числі вітаміни від болю у м’язах та вітаміни з хондропротекторними властивостями, які здатні відновлювати хрящову тканину у суглобах, все ж таки спочатку варто звернутися за консультацією до лікаря.

У випадку необхідності в інтернет-магазині товарів для здоров’я HealthFit.com.ua можна придбати вітаміни, мінерали, спортивне харчування та біологічно активні добавки. Швидка доставка, доступні ціни та широкий асортимент цієї категорії товарів – усе це для того, щоб подбати про здоров’я кожного клієнта.