понеділок , 29.04.2024

У Коломийському районі п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав у мотоблок. Як покарали порушника?

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, автопригода трапилася 29 липня 2023 року у селі Коршів Коломийського району. Близько 17:00, на вулиці Шевченка водій автомобіля “Фольксваген Туран” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із мотоблоком “Кентавр”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій автівки мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння він на місці аварії та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. Водій “Фольксвагена” направив до суду клопотання з проханням провести розгляд справи без його участі. Також керманич заявив про невизнання своєї провини.

Втім, дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Туран” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Туристичне спорядження: особливості асортименту