вівторок , 30.04.2024

У Коломиї водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 13 травня 2023 року у місті Коломиї. Близько другої години ночі на вулиці Мазепи працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки транспортного засобу. Результат алкотесту – 0,74 проміле, що суттєво вище допустимої норми.

Впродовж року цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину. Пояснив, що того дня випив два пива. Вказав, що автомобіль, яким керував, йому не належить. Повідомив також, що раніше притягувався до відповідальності за ч. 1 і ч. 2 ст. 130 КУпАП, за якими йому призначили покарання у вигляді штрафу та адміністративного арешту строком 10 діб, які він відбув.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Читайте також –
Тепловізор для ЗСУ: як він працює і де купити