неділя , 28.04.2024

У Калуші водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 16 червня 2023 року у місті Калуші. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Пушкіна (тепер це вул. Героїв України) працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21013” (“Жигулі”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 0,57 проміле алкоголю, що майже втричі більше допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засіданні водій “Жигулів” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У трусиках чи без? Як краще спати?