понеділок , 29.04.2024

У Франківську водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

авто-суд

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 11 червня 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько 12:40 на вулиці Галицькій патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля марки ВАЗ.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння. Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у встановленому законом порядку у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння). Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля ВАЗ визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Читайте також –
На Прикарпатті шукають нові родовища нафти