понеділок , 29.04.2024

У Брошнів-Осаді водій вантажівки за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після дорожньо-транспортної пригоди.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 червня 2023 року у селищі Брошнів-Осада Калуського району. Близько 12:10 на вулиці Січових Стрільців водій автомобіля “ГАЗ-3302”, який перевозив молочну продукцію, не врахував дорожню обстановку та допустив наїзд на огорожу будинку.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали пошкодження.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився, сказав, що має купу своїх проблем і немає часу проходити огляд на стан сп’яніння. Також вказав, що алкогольні напої вживав уже після вчинення ДТП.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “газелі” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, суддя Рожнятівського районного суду постановила водія автомобіля “ГАЗ-3302” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначила йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Імпедансометрія – доступний метод діагностики слуху для дітей та дорослих