субота , 27.04.2024

Наркотики за кермом: у Франківську водій “Опеля” отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

водій наркотики

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 травня 2023 року у місті Івано-Франківську. На вулиці Угорницькій патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці очей, які не реагують на світло, виражене тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На водія “Опеля” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання керманич “Опеля” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
У Франківську 19-річний юнак влаштував стрілянину під час масової бійки