неділя , 28.04.2024

У Франківську 19-річний юнак влаштував стрілянину під час масової бійки

6 січня близько 19:50 на лінію «102» надійшло повідомлення про масову бійку та стрілянину на вулиці Чорновола.

пістолет, новини Франківська

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження, оперативно встановили подробиці інциденту та затримали основного фігуранта.

На місце події виїхали слідчо-оперативна група Івано-Франківського РУПу, працівники Управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області та співробітники обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Учасників бійки на місці події не було. Поліцейські виявили та вилучили чотири предмети, схожі на гільзи, предмет, схожий на пістолет. Речові докази поліцейські направили на експертне дослідження.

Як інформують у прес-службі поліції Прикарпаття, правоохоронці з’ясували, що у результаті бійки та стрілянини постраждав 24-річний мешканець Івано-Франківська. Чоловік самотужки звернувся до медичного закладу. Медики діагностували в нього тілесні ушкодження у вигляді проникаючого поранення грудної клітки.

Оперативники встановили, що постріли, у результаті яких спричинено тяжкі тілесні ушкодження потерпілому, здійснив 19-річний, мешканець Івано-Франківська. Правоохоронці встановили його місце перебування. Під час обшуку транспортного засобу виявили та вилучили ще два предмети, зовні схожі на пістолети. Речові докази також направили на експертизу.

Фігуранта затримали в процесуальному порядку. Йому інкримінують ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці встановили, що напередодні, 5 січня ввечері, між потерпілим, який перебував з приятелем і дівчиною, та правопорушником, який теж перебував з кількома приятелями, уже відбувся конфлікт, який завершився вуличною бійкою. В ній брали участь й інші фігуранти. Їх особи правоохоронці також встановили. Наразі вирішується питання про оголошення їм про підозри за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального Кодексу України.

Також поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Окружна прокуратура міста Івано-Франківська.

Читайте також –
На війні загинув прикарпатець Андрій Багрій