понеділок , 29.04.2024

На війні загинув актор Коломийського драмтеатру Володимир Федінчук

На війні загинув Володимир Федінчук — актор Коломийського академічного драматичного театру імені Озаркевича, Рівненського академічного музично-драматичного театру, учасник народного ансамблю танцю «Сварга».

Володимир Федінчук

Про втрату повідомили сьогодні, 29 січня, на сторінці Коломийського театру у Фейсбуці.

“Цвіт нації, яким ще жити й жити… Сьогодні нашу театральну родину сколихнула жахлива новина – загинув Володимир Федінчук. Володимир працював в нашому театрі з 2011 по 2016 рік і зіграв в багатьох виставах, а ще за 5 років став рідним і Нашим. Таким він і лишився, навіть коли пішов працювати в Рівненський музично-драматичний театр. Талановитий, щирий, життєрадісний, амбітний, справжній… Він був неймовірною людиною! Це непоправна втрата”, – пишуть колеги.

За словами мера Рівного, Федінчук загинув 22 січня в боях під Михайлівкою Донецької області.

“Росія продовжує вбивати найкращих – тих, хто створює і розвиває нашу культуру. Висловлюємо співчуття близьким та колегам Володимира. Його загибель — непоправна втрата для нашої країни”, – висловили співчуття у Мінкульті.

Артист драми Володимир Федінчук у 2012 році закінчив Теребовлянське вище  училище культури, у 2015-му — Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю «Театральне мистецтво». З 2011-го працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театрі, а з 2016 року – у Рівненському музично-драматичному театрі.

Читайте також –
На війні загинув прикарпатець Володимир Брич