п’ятниця , 03.05.2024

На Рожнятівщині п’яний мотоцикліст скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

У селі Ясень колишнього Рожнятівського, а тепер Калуського району не розминулися два мотоциклісти. Винуватець за кермом був у стані алкогольного сп’яніння.

дтп мотоцикл

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 травня 2023 року у селі Ясень. Ввечері, близько 19:30, на вулиці Вагилевича водій мотоцикла “LIFAN CCR 150” при виїзді з прилеглої території магазину допустив зіткнення з мотоциклом “HONDA SH”, який рухався головною дорогою.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,33 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій мотоцикла “LIFAN CCR 150” не визнав своєї провини, стверджував, що за кермом була його дружина, а він підійшов на місце події уже після того як вона скоїла ДТП.

Втім, це твердження було спростоване іншими матеріалами справи, зокрема відеозаписами із лікарні, де проводився огляд на стан сп’яніння і надавалася медична допомога водієві мотоцикла “LIFAN CCR 150”, який внаслідок зіткнення отримав незначні травми.

Відтак, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія мотоцикла “LIFAN CCR 150” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Розмитнення автомобіля: як зробити це швидко і безпечно