неділя , 28.04.2024

2,5 проміле: у Надвірній водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 21 серпня 2023 року у місті Надвірна. Близько 15:00 на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 22013”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 2,57 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Зазначив, що цілісність пакета в якому знаходилася трубка для продування була порушена працівниками поліції. Також вказав, що просто сидів в автомобілі, поліцейські не бачили як він керував транспортним засобом.

Втім, ці твердження були спростовані відеозаписами з нагрудних камер поліцейських.

Відтак, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 22013” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Розмитнення автомобіля: як зробити це швидко і безпечно