вівторок , 07.05.2024

В Отинії п’яний водій “Фольксвагена” заїхав у квітковий магазин. Як покарали порушника?

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкотест

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 16 червня 2023 року у селищі Отинія Коломийського району. Ввечері, близько 23:45, на вулиці Українській водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не впорався з керуванням, з’їхав з дороги та допустив наїзд на квітковий магазин.

У результаті ДТП автомобіль та магазин зазначили ушкоджень із матеріальними збитками.

Водій “Фольксвагена” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці автопригоди, становив 1,35 проміле, що майже в 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Шампунь для волосся: як обрати і на що звернути увагу?