п’ятниця , 03.05.2024

У Яремчі водій “Жигулів” за їзду у стані сп’яніння отримав 51000 грн штрафу

Яремчанський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 квітня 2023 року у місті Яремче. В обідню пору на вулиці Свободи, неподалік кафе “Зелений гай” працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці очей, що не реагують на світло, порушення координації рухів, порушення мови тощо.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння керманич відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за їзду у стані сп’яніння. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій ВАЗу двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень.

Порушник водійського посвідчення ніколи не отримував, а автомобіль “ВАЗ 21063” належить іншій особі. Тому в якості покарання отримав тільки штраф без позбавлення права керування транспортними засобами і без конфіскації транспортного засобу.

Читайте також –
У Тлумачі тракторист за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу