понеділок , 29.04.2024

У Яремчі поляк за їзду у стані сп’яніння отримав 17000 грн штрафу

Яремчанський міський суд призначив покарання для громадянина Польщі, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій автомобіля

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 13 травня 2023 року у селі Поляниця Надвірнянського району. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Карпатській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Audi A7 Sportback”. Причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 2,21 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На водія, який є громадянином Польщі, склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Від керування транспортним засобом порушника відсторонили, передавши автомобіль тверезому водієві.

Протокол направили для розгляду у Яремчанський міський суд. У судове засідання водій “Ауді” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля “Audi A7 Sportback” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Обмін крипти на фіат і фіата на крипту — найвигідніші умови