неділя , 05.05.2024

У Тисмениці водій “Ніссану” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 березня 2023 року у селі Пшеничники Тисменицької міської громади. Ввечері, близько 19:30, на вулиці Б. Хмельницького водій автомобіля “Nissan Prairie” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками, також було пошкоджено бетонну споруду.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі категорично відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом.

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Ніссану” не з’явився, хоча про його дату, час і місце проведення був належним чином повідомлений шляхом вручення судової повістки. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Nissan Prairie” водія автомобіля “Nissan Prairie” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Холодно у салоні автомобіля. Як діагностувати несправність?