понеділок , 29.04.2024

У Снятині водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 травня 2023 року у селі Тулуків. Ввечері, близько 21:00, водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”) не виконав законної вимоги поліцейського про зупинку і продовжив руху.

Втікаючи від поліції керманич “Жигулів” не впорався з керуванням та заїхав в огорожу. У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали механічні ушкодження.

Як виявилося, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння, проведеного на місці зупинки, становив 1,6 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину. Зазначив, що вживав алкоголь, після чого керував автомобілем.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобія “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Просив не вилучати авто: у Тисмениці водій “Опеля” отримав 40800 грн штрафу