неділя , 28.04.2024

У Надвірній водій скутера за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

скутер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 10 липня 2023 року у селі Красна Надвірнянського району. Вранці, близько 08:30, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія скутера “Хонда Діо”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу.

Драгер показав 0,62 проміле алкоголю, що в три рази більше допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, але належних висновків із отриманого покарання за ч. 1 ст. 130 КУпАП не зробив.

Тому тепер на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій скутера визнав свою провину та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія скутера “Хонда Діо” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Тадалафіл – ефективний препарат для потенції