неділя , 28.04.2024

У Косові водій “копійки” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 березня 2023 року у місті Косові. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Лісна працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з рота, порушення мови, порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

На керманича ВАЗу склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також –
Як контролювати ціну криптовалюти: ознаки того, що вона починає змінюватись