понеділок , 06.05.2024

Як контролювати ціну криптовалюти: ознаки того, що вона починає змінюватись

Основа, за якої біржа криптовалют в Україні функціонує та надає класичний набір послуг – волатильне середовище.

криптовалюта

Коливання ціни – це класична ситуація для крипторинку, який не керується банками та фінансовими установами. Співвідношення попиту та пропозиції дає можливість визначати актуальний курс крипти безпосередньо на торговій платформі, де ви працюєте. Зверніть увагу на те, що вартість може стрімко змінитись під дією різноманітних факторів. Тому важливо детально аналізувати інформацію, щоб вчасно виявити тренд до корекції курсу.

Підходи до визначення зміни ціни криптовалюти

Визначити точну корекцію вартості неможливо, проте можна побачити тренд, який буде вказувати на ймовірні зміни Біткоїн курсу або іншої крипти. Головні підходи:

  • Технічний аналіз.

Метод передбачає спостереження за лінійними, свічковими та іншими формами графіків для виявлення патернів та трендів. В процесі використовуються технічні індикатори (RSI, MACD, Moving Averages тощо) для оцінки стану ринку та його можливого цінового розвороту.

  • Фундаментальний аналіз.

Спосіб передбачає відстежування новин про криптовалюти або нові партнерства, оновлення протоколів тощо, оскільки ці події напряму впливають на настрій користувачів і, як результат, на курс Біткоїна до долара.

  • Статистика обсягів торгів.

Відстежування обсягів торгів може вказати на різку зміну інтересу до окремих цифрових активів. У цьому випадку вартість криптовалюти, яку ви обрали для трейдингу/інвестування, може почати розвертатись.

  • Настрій ринку.

Відстежити настрій або психологію крипторинку можна, звертаючи увагу на дії інвесторів, та на те, які монети наразі мають попит. Це також можна пов’язати з новинами криптовалют, щоб оперувати достовірними даними про стан ринку.

Автоматизовані рішення для контролю курсу Біткоіна до долара

Контроль вартості за допомогою ботів та віджетів може бути досить зручним для трейдерів та інвесторів, які бажають отримувати швидку та актуальну інформацію. Рішення, які використовуються для цього:

  • Криптовалютні боти, які надають інформацію про курси, новини, аналіз ринку та навіть можливість встановлення нагадувань про певні цінові рівні.
  • Багато криптобірж має віджети для відображення актуальної ціни 1 Біткоїна на платформі, яку ви використовуєте для торгів. Додатковим рішенням стануть і розширення для браузерів.
  • Біржові API, які можна використовувати для отримання актуальних даних про ціни та іншу інформацію.

Це лише кілька способів, які можна використовувати для моніторингу цін криптовалют за допомогою ботів та віджетів. Важливо вибрати той метод, який відповідає вашим потребам та надає необхідну інформацію для вашої торгівлі чи інвестування.