четвер , 02.05.2024

У Калуші п’яний водій “Шкоди” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 15 грудня 2022 року у місті Калуші. Ввечері, близько 23:30, на вулиці Лесі Українки водій легкового автомобіля марки “Шкода” не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку та здійснив наїзд на кільцеву розв’язку, внаслідок чого транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,29 проміле алкоголю, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, повістку про виклик до суду проігнорував, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

А провадження у справі за ст. 124 КУпАП суд постановив закрити у зв’язку із закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності.

Читайте також –
На Снятинщині п’яний водій “Мерседесу” побив три чужих авто і отримав 34000 грн штрафу