понеділок , 29.04.2024

На Снятинщині п’яний водій “Мерседесу” побив три чужих авто і отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння і при цьому скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 березня 2023 року у селі Залуччя Горішнє. Водій автомобіля “Mersedes-Benz” не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем “ВАЗ 2106” та після цього пошкодив іще два припарковані автомобілі – “Рено Кенго” та “Фольксваген Пассат”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення отримав незначні травми, а також перебував у стані алкогольного сп’яніння, про що засвідчив результат огляду, який проводився у медичному закладі.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

Водій у судове засідання не з’явився, повістку проігнорував, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Mersedes-Benz” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
У Заболотові водій “Опеля” попався п’яним поліції і отримав 34000 грн штрафу