понеділок , 29.04.2024

У Калуші любитель нетверезої їзди отримав 40800 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вдруге протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння, будучи при цьому позбавленим права керування транспортними засобами.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 3 квітня 2023 року у селі Сівка Войнилівська Калуського району. Близько 16:30 на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21033” (“Жигулі”).

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: нестійка хода, нечітка мова, почервоніння очей тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21033” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а саме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Читайте також –
У Франківську водій-наркоман отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто