понеділок , 29.04.2024

У Франківську водій-наркоман отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 26 лютого 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько 12:00 на вулиці Мазепи патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці очей, які не реагують на світло, тремтіння пальців рук. Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Опеля” двічі не з’явився, повістки про виклик до суд проігнорував, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Читайте також –
У Коломиї водій “BMW X5” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу