понеділок , 29.04.2024

У Коломиї водій “BMW X5” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 11 грудня 2022 року у місті Коломиї. Ввечері, близько 23:40, на вулиці Б. Хмельницького працівники поліції зупинили водія автомобіля “BMW X5”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі керманич категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яіння).

У судові засідання водій “BMW X5” двічі не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW X5” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
У Калуші п’яний водій “Лади” в’їхав у фасад будинку та отримав 17000 грн штрафу