середа , 01.05.2024

У Галичі п’яний водій ВАЗу скоїв аварію і отримав 34000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, 24 квітня 2023 року у місті Галичі на вулиці Майдан Різдва водій автомобіля “ВАЗ 2108” допустив зіткнення з автомобілем “Рено Трафік”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій ВАЗу мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також склали протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Зоомагазин “101 Далматін”: сухий корм для котів на будь-який смак