субота , 27.04.2024

У Франківську п’яний тракторист в’їхав у припаркований автомобіль. Як покарали порушника?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

трактор МТЗ

Фото ілюстративне

Як зазначається у матеріалах справи, автопригода трапилася 6 квітня 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько 11:50 на вулиці Вовчинецькій водій трактора МТЗ не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечного інтервалу та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Опель Астра”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Тракторист залишив місце події і, як згодом виявилося, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У суді водій МТЗ визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія МТЗ визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Соняшник під гранстар: кращі сорти та особливості посіву