вівторок , 07.05.2024

Соняшник під гранстар: кращі сорти та особливості посіву

Соняшник вирощують в багатьох країнах, проте в Україні ця культура одна з найбільш поширених. Рослина — важливий сільськогосподарський товар в нашій країні.

соняшник під Гранстар

З соняшника виготовляють олію, халву, маргарин. Також його застосовують, як компонент ліків та для кормів сільськогосподарським тваринам. Сільськогосподарська культура наділена великою кількістю вітамінів та мінералів, тому купить соняшник під гранстар є вигідним вкладом для фермерів й тих, хто вирощує рослину на продаж.

Як обирати гібридний соняшник під Гранстар?

Насіння під Гранстар обирають через стійкість та високу врожайність. Кожне гібридне насіння володіє стійкістю до посухи, що дуже важливо, адже звичайний соняшник вразливий до вказаної характеристики. Крім того, соняшник під Гранстар володіє розвиненою кореневою системою й може глибоко проникати в грунт, знаходячи там собі воду. Саме тому, якщо ви купуєте даний товар, то повинні уточнити в продавця ступінь стійкості до посух, витривалість при змінах температури. Насіння від різних фірм може відрізнятись по витривалості.

Також, обираючи товар, потрібно запитати про необхідність додаткового використання захисних препаратів. Яким би стійким не було насіння, кожного року з’являються нові захворювання й розповсюджуються нові шкідники. Тому навіть гібридне насіння потрібно обробляти.

Які переваги гібридів соняшнику?

Насіння рослини відрізняється від звичайних сортових рослин такими характеристиками:

  • високою врожайністю;
  • витривалістю до посух та дії захворювань;
  • високим вмістом білків та олії, що корисно для харчової промисловості;
  • стійкістю до рослин паразитів та шкідників;
  • толерантністю до різних гербіцидів.

Із соняшником під Гранстар клієнти зможуть ефективно прибирати бур’яни, що борються з культурами за воду, світло. Особливістю гібридного насіння є й відсутність обмежених умов сівозміни. Навіть після вирощування культури можливо висівати іншу рослину в те саме місце. До того ж гібридні рослини часто ідентичні по основним показникам. Це означає, що вони будуть досягати однакових висот при зростанні, та терміни їх дозрівання будуть збігатися.

Вказане насіння особливо вигідно купляти господарствам, де є проблеми з надмірною кількістю буряну. Компоненти гербіциду відразу вражають листя та коріння бур’янів. Впродовж тижня вся зайва рослинність починає відмирати. Посівна культура при цьому не страждає, бо володіє геном, що стійкий до похідних гербіцидів. Однак важливо купляти лише сертифіковане гербіцидне насіння від перевірених виробників. Так ви убезпечите себе від негативних впливів на інші рослини.