неділя , 28.04.2024

У Болехові водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Болехівський міський суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 травня 2023 року у селі Тисів Болехівської міської громади. Ввечері, близько 19:20, на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, почервоніння очей, порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину та представив документи, які свідчать про те, що транспортний засіб належить іншій особі.

Дослідивши матеріали справи, Болехівський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Читайте також –
Неспецифічний виразковий коліт: що це таке і як з ним боротися