субота , 27.04.2024

Понад 2 проміле: у Верховині водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 квітня 2023 року у смт. Верховина. Близько другої години ночі на вулиці Івана Франка працівники поліції за порушення комендантської години зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 2,05 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання водій “Фольксвагена” двічі не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Верховинський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
“Дворик лева”: кращий готель для відпочинку у Трускавці