неділя , 28.04.2024

Новорічна Акула: майже 2 мільйони гривень від Intellias на розвідувальний безпілотник для ЗСУ

Intellias долучився до збору кота Сирського та “Телебачення Торонто” і передав Фонду Сергія Притули майже 2 млн. гривень на допомогу армії. 

безпілотник для ЗСУ

Компанія Intellias перерахувала Благодійному Фонду Сергія Притули 1,9 мільйони гривень, які допомогли закрити збір кота Сирського та “Телебачення Торонто” на розвідувальний безпілотний авіаційний комплекс Mini Shark. Незабаром він допомагатиме військовим захищати нашу країну від загарбників.

Mini Shark — це компактна версія розвідувального БПЛА Shark українського виробництва, який вже дуже добре зарекомендував себе на фронті. Весь комплекс важить близько 5 кілограмів, запускається з рук оператора і легко транспортується. БПЛА може проводити розвідку на відстані до 35 км та розвивати швидкість до 120 кілометрів на годину, безперервно працюючи до 2 годин.

“Саме завдяки військовим ІТ індустрія створює робочі місця та підтримує економіку України. Intellias другий рік поспіль послідовно підтримує військових. Ми впевнені, що розвідувальний безпілотний авіаційний комплекс Mini Shark, зробить свій внесок у захист України”, — коментує Віталій Седлер, CEO та співзасновник Intellias.

Важливість та користь безпілотних авіаційних комплексів Mini Shark під час проведення розвідувальних операцій підкреслюють і самі військові. Їх попередня версія Shark уже більше року ефективно використовується на фронті в розвідувальних цілях. 

“Новий комплекс Mini Shark має такі ж передові технології зв’язку, оптику, програмне забезпечення трекінгу цілей, як і його попередня версія. Проте він має і ряд переваг під конкретні завдання. Зокрема його можна запустити фактично з переднього краю (наших позицій), адже весь комплекс — це фактично два рюкзаки та ноутбук оператора. Це дає можливість здійснювати розвідку противника та коригування роботи артилерії та хаймарсів на глибину у 30-40 кілометрів”, – говорить Роман Балан, молодший лейтенант ЗСУ .

Intellias регулярно “святкує” важливі події, підтримуючи військових. І жодна визначна дата не минає без фінансової підтримки важливих зборів. Зокрема в 2022 році до свого 20-річчя Intellias передав Благодійному Фонду Сергія Притули 5,5 мільйона гривень, на які придбали безпілотний авіаційний комплекс FlyEye для наших військових на Херсонщині. А в  серпні 2023 року із нагоди Дня компанії Intellias підтримав збір благодійного фонду «Повернись Живим», передавши 6,3 млн грн. на шість безпілотників «Лелека 100».

Компанія системо підтримує захисників та захисниць, підсилює підрозділи на передовій позашляховиками та закуповує необхідне обладнання. Загальна суми допомоги Intellias від початку широкомасштабного вторгнення вже перевищує 80 мільйонів гривень. Разом із підтримкою Сил оборони України, компанія  допомагає військовим, які повертаються до цивільного життя. Intellias співпрацює із благодійною організацією Veteran Hub та вже розробив  власну програму адаптації до цивільного життя і роботи спеціалістів і спеціалісток із бойовим досвідом.

Про Благодійний Фонд Сергія Притули

Благодійний фонд Сергія Притули — один з найбільших благодійних фондів в Україні, який допомагає військовим і цивільним. З початку повномасштабної війни росії проти України фонд залучив понад 6 млрд грн донатів для закупівель мілітарного напряму, серед яких дрони та БПЛА різних типів, засоби оптики, зв’язку, тактичної медицини, транспорт, 144 броньовики, супутник для ГУР. З 24 лютого гуманітарну допомогу від Фонду Притули отримали 182 громад, 80 медичних установ, 19 навчальних закладів і сотні тисяч українців у прифронтових населених пунктах і на деокупованих територіях. Фонд має два освітні напрямки —  Центри готовності цивільних у 80 містах 17 областей та партнерство з військовою школою «Боривітер».  Непереможні, коли об’єднані!

Про Телебачення Торонто

Телебачення Торонто – популярний український інформаційно-розважальний Ютуб-канал. Проєкт існує з 2012 року та має 885 тис. підписників і понад 265 млн переглядів. 

Про кота Сирського

Реальний кіт, що став популярним персонажем мемів та жартів у соцмережах. Вперше був опублікований в мережі Х (Twitter) військовим Романом Сініциним. Пізніше кіт став амбасадором майбутнього Єдиного державного реєстру домашніх тварин. Його фото з’явилося на відповідній сторінці програми “Дія”.

Про Intellias

Intellias – одна з найбільших українських ІТ компаній. Розробницькі центри компанії розташовані в Україні, Великій Британії, Польщі, Хорватії, Болгарії, Іспанії, Португалії, Колумбії та Індії. Також Intellias представлений у Німеччині, США та Об’єднаних Арабських Еміратах. Компанія займається розробкою комплексного програмного забезпечення та наданням професійних сервісів, спеціалізуючись на технологічних рішеннях, автомобільній галузі, навігаційних системах, фінансових та телекомунікаційних технологіях. Технологічними продуктами, які розробляють інженери Intellias, користуються понад 2 млрд людей в усьому світі.

Читайте також –
ЗСУ зміцнюють оборонні позиції на північному кордоні (ФОТО)