неділя , 28.04.2024

ЗСУ зміцнюють оборонні позиції на північному кордоні (ФОТО)

На усіх пануючих висотах поблизу кордону з республікою білорусь в розпалі будівельні роботи.

зміцнення кордону

Працює землерийна техніка, височіють стоси дошок і дерев’яних стовпчиків, працюють люди з молотками та пилами. Про це інформує Командування Об’єднаних Сил ЗС України.

Як повідомив командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, зараз у Північній операційній зоні триває облаштування оборонних позицій на виконання рішення Ставки Верховного Головнокомандуючого.

— Ми розуміємо, що наш північний кордон має бути максимально зміцненим. Зараз ситуація на цій ділянці стабільна і контрольована. Це дає нам час і змогу вживати заходів з підготовки додаткових фортифікаційних укріплень, що призначені для додаткових сил, які в подальшому можуть бути переданими на цей напрямок у разі стрімкого загострення ситуації, —  зазначив командувач.

зміцнення північного кордону

Облаштування оборонних рубежів відбувається за всіма правилами воєнної науки – створюються батальйонні рубежі оборони, які складаються з ротних та взводних опорних пунктів. Облаштовують позиції військові інженери. До робіт також обов’язково залучаються підрозділи добровільних формувань територіальних громад.

— Прості люди хочуть захищати свою країну, і вони чим можуть допомагають Збройним Силам. Це нормальний обов’язок нормальних людей, які люблять свою країну, — пояснив головний сержант Командування Об’єднаних Сил ЗСУ Віктор, що координує будівництво оборонних рубежів на Рівненщині.

зміцненні кордону на півночі

Починається будівництво з вибору місця, яке узгоджується з територіальною громадою і фермерами. Як правило, на місці майбутніх ВОПів були поля. Це земельні паї місцевих жителів. З боку фермерів, засвідчив головний сержант, не було жодного заперечення, вони одностайно пішли назустріч інтересам оборони. Зараз влаштовується польова фортифікація: інженерною технікою викопуються траншеї, які потім обшиваються деревиною. Перекриваються щілини та бліндажі. Потім зверху натягується маскувальний комплект. Перед кожною позицією облаштовуються інженерні загородження невибухового типу – тетраедри, колючий дріт, протитанковий рів.

кордон на півночі

За словами начальника Сарненської районної військової адміністрації Олександра Кохана, задача місцевих мешканців – забезпечити матеріальний бік справи, починаючи від деревини та інших будівельних матеріалів у разі потреби, а також необхідних спеціалістів та відповідної техніки з пальним.

Читайте також –
На Півночі створили “водні” мобільні групи ППО – Наєв