понеділок , 06.05.2024

Ми використовуємо режим Фокусування на iPhone і пояснимо, чому варто і вам

Режим «Фокусування» на iPhone став головним нововведенням iOS 16 і був покликаний підвищити продуктивність користувача, а також поліпшити якість його відпочинку.

Айфон

І ця функція дійсно виконує своє призначення. Якщо ви ще не користуєтеся Focus Mode або хочете розширити кількість актуальних сценаріїв його застосування — у цій статті ви отримаєте все необхідне.

Режим водіння підвищує безпеку за кермом

Згідно зі статистикою, використання смартфона під час водіння підвищує ризик аварії в 3-4 рази. Автоматично вмикаючись при виявленні руху, режим «Фокусування» повністю блокує дзвінки та повідомлення, що надходять. Ба більше, розблокувати екран взагалі неможливо, поки ви не вимкнете опцію. Таким чином, ймовірність відірватися на телефон за кермом знижується практично до нуля.

Підвищення продуктивності та уважності

Якщо під час роботи вас постійно відвертають дзвінки, повідомлення та сповіщення від соцмереж, це серйозно впливає на продуктивність. Дослідження говорять, що зосередитися на завданні після перемикання уваги можна в середньому за 25 хвилин! «Фокусування» дає змогу заблокувати відвертальні фактори, залишивши доступними тільки потрібні в роботі додатки. Ви зможете зосередитися виключно на поточному завданні та підвищити ефективність у рази. Актуально для власників Айфон 15 Про Макс з активним Always-On Display.

Боротьба із залежністю від телефона

Багато хто страждає від надмірного захоплення смартфоном. Симптоми такої залежності проявляються в постійному бажанні перевірити сповіщення, ходінні з телефоном навіть у туалет. З «Фокусуванням» можна обмежити доступ до певних розважальних застосунків, що привертають увагу. Дайте собі слово один день на тиждень проводити з таким режимом — і ви одразу відчуєте полегшення.

Приховування додатків від сторонніх очей

Не хочете, щоб хтось із дітей чи знайомих побачив певні додатки на вашому iPhone? У налаштуваннях «Фокусування» можна вибрати тільки ті програми, які відображатимуться на екрані під час активації цього режиму. Це чудовий спосіб приховати особистий або робочий софт від сторонніх очей. Звісно, це не замінить надійний пароль і шифрування даних, але додатковий рівень конфіденційності теж не завадить.

Зміна налаштувань і зовнішнього вигляду телефона

Крім блокування сповіщень, «Фокусування» може змінити загальні налаштування iPhone — увімкнути темну тему, енергоощадний режим, режим «Не турбувати» і багато іншого. Це дає змогу оптимізувати роботу телефона і створити потрібний візуальний настрій для кожного випадку життя. Всього парою свайпів і тапів ви повністю перетворите інтерфейс під потрібний момент. Режим «Фокусування» — дійсно ефективний інструмент для мінімізації цифрової залежності. Він зробить використання iPhone більш здоровим і продуктивним. Експериментуйте та вибирайте для себе оптимальні налаштування.