субота , 27.07.2024

У Снятині водій “Рено” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 січня 2023 року у селі Вовчківці Снятинської міської територіальної громади.

Близько першої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Меган”. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння, а саме: нестійка хода, почервоніння обличчя, запах алкоголю з порожнини рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому цього разу на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

У судове засідання водій “Рено” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Рено Меган” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Снятині водій “Жигулів” отримав два штрафи по 17000 гривень – за нетверезу їзду і спробу дати хабаря поліції.