субота , 27.04.2024

У Рогатині водій мотоцикла за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

мотоцикл, ДТП

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 березня 2023 року у селі Жовчів Рогатинської територіальної громади. Близько 17:00 на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія мотоцикла “Spark”, який порушував правила дорожнього руху, а саме рухався транспортним засобом без номерного знаку.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 2,85 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності нетверезу їзду. Тому цього разу на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій мотоцикла не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Рогатинський районний суд постановив водія мотоцикла “Spark” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Снятині водій “Жигулів” отримав два штрафи по 17000 гривень – за нетверезу їзду і спробу дати хабаря поліції.